FR | NL

Wie zijn wij?

Om het perfecte beheer van bevoorrading in wisselstukken en een kwaliteitsvolle logistiek te verzekeren voor zijn distributienetwerk, heeft de Groep Schyns, Schyns Logisitics opgericht in 2005 en zijn magazijn gevestigd in Herstal. Gezien het grote succes van dit distributiecentrum en de exponentiële toename van de verwerkte bestellingen sinds zijn oprichting, was het nodig om zijn infrastructuur te vergroten maar eveneens hoog tijd voor een nieuwe strategie! De keuze van Bierset was zonder twijfel de beste opportuniteit om aan deze groei te voldoen.

Sedert 18 juni 2012, staat het volledige Team van het Centraal Magazijn voor u klaar vanaf zijn nieuwe infrastructuur gevestigd te Rue Louis Blériot 3 – 4460 Grâce-Hollogne (naast de douane – afrit n°3 van de snelweg E42).

In juni 2017, als gevolg van de nieuwe strategie van PSA in de distributie van wisselstukken is Schyns Logistics logischerwijs 1 van de 5 distributie platen Distrigo geworden en zag hierbij zijn klantenaantal en werkzone verdubbelen. Om deze groei en de nieuwe challenge het hoofd te bieden, heeft Schyns Logistics zijn team uitgebreid van 16 naar 26 medewerkers en heeft het oplossingen toegepast om de stockage capaciteit te verhogen. Het zo dat in 2017, 4 gerobotiseerde lifts geïnstalleerd werden en er 1000m² op slechts 100m² gestockeerd kon worden. Met de installatie van deze lifts werd een stockage capaciteit bereikt van 4000 m² en kunnen er nu 15 000 referenties weggezet worden die de bedieningsgraad van 85% garanderen. Schyns Logistics levert heden 51 Erkende Herstellers Peugeot waarvan 9 sites Schyns, 31 Erkende Herstellers Citroën/DS waarvan 3 sites Citropol, 11 Eurorepar Car Service alsook de Onafhankelijke Herstellers/Carrossiers van de Provincie Luik, Namen en Limburg en gedeeltelijk Henegouwen (Charleroi).

In November 2017 werd Schyns Logistics G&G Parts.
G&G Parts is zonder twijfel een sterke sleutelfiguur in de ontwikkeling van de Groep met als objectief altijd de beste service te verlenen!